;

János

 

nophoto
Név: János
Műtét éve: 2011
Életkor a műtét évében: 57
Protézis típusa: Cementes

Miért volt szükség a csípőműtétre?

Kb. 6 éve jelentkeztek az első fájdalmak a jobb csípőmnél. Injekció kúra után szűntek a fájdalmaim, de két évvel ezelőtt már olyan fájdalmam volt, hogy a munkámat sem tudtam 100%-an ellátni. Az ortopéd orvosom műtétet javasolt. Ez idő alatt már csak fájdalomcsillapítón éltem. A műtétet egy évig így is halogattam.

Könnyen döntöttél a műtét mellett?

A nagy fájdalmak miatt, már nem bántam, hogy megműtenek. A műtét 2011. januárjában megtörtént, ami cementes műtét volt. Nem döntöttem könnyen.

Mi volt a tapasztalatod a műtét során, illetve azt követően?

A műtétet érzéstelenítéssel végezték, a műtét alatt fájdalmat nem éreztem. Az első 24 óra volt számomra a legnehezebb, mivel a fejemet sem mozgathattam. A gyógytornász másnap látogatott meg és felkelhettem az ágyból mankó segítségével. Minden nap gyakoroltam a tornát, amit a gyógytornász mondott. A hatodik napon hazajöhettem a korházból, fájdalomcsillapítót itthon már nem kellet szednem. Az orvosom itthoni gyógytornát javasolt 28 alkalommal.

Mi változott a műtét után?

A jobb lábam folyamatosan javult. Most már eltelt 4 hónap és mankó nélkül járok, de a jobb lábamra még nagyon kicsit sántítok, de össze sem lehet hasonlítani a műtét előtti állapotommal. Mai napig végzem a tornagyakorlatokat, lépcsőzöm, sétálok.

Megbántad, a csípőprotézis műtétet?

A műtétet nem bántam meg, sőt hamarabb kellet volna. Mindenkinek azt tudom javasolni akinek ilyen problémája van, hogy ne halogassa a műtétet.